Je wordt wakker gebeld door een journalist van Radio 1. Of je even wilt reageren op het feit dat het gehele klantenbestand van jouw organisatie op dit moment wordt aangeboden via het Darknet. ‘Wat vindt u hiervan en heeft u uw klanten al op de hoogte gesteld?’ U stamelt nog snel: ‘We zijn er druk mee bezig’, terwijl u de slaap uit uw ogen wrijft en zich afvraagt wat er in hemelsnaam aan de hand kan zijn …

Het bijhouden wat er over jouw bedrijf wordt geschreven op de diverse netwerken is tegenwoordig meer dan een dagtaak. Via sociale media worden producten en de service beoordeeld en voor je het weet gaat het (slechte) nieuws razendsnel de hele wereld over. Nog voordat je in staat bent om een reactie hierop voor te bereiden. Hoe kan je deze duizenden kanalen in de gaten houden en welke wapens kan je hiertegen gebruiken?

Threat Intelligence kan u een handje helpen. Navaio biedt een oplossing waardoor u snel wordt geïnformeerd als er ongewenste informatie over of data van uw bedrijf in het publieke domein circuleren. Near-real time houden we honderdduizenden websites, fora en sociale mediakanalen op het internet in de gaten en daarnaast controleren we of data van of over uw bedrijf niet misbruikt worden. We kunnen daarbij checken op diverse steekwoorden en/of parameters; denk bijvoorbeeld aan uw bedrijfs- en merknamen, namen van mensen uit uw organisatie, servernamen, IP-adressen, projectnamen, uw documenten, etc.

Navaio biedt hiervoor een makkelijk toegankelijk portaal waarmee u gewaarschuwd wordt bij vermoedens van misbruik of bedrijfsdatalekkage. Uiteraard helpt Navaio u graag bij het implementeren van diverse preventieve en detectieve maatregelen om inbraak op uw systemen te voorkomen.