Identity & Access Management

Identity & Access Management2022-04-08T16:56:15+02:00

Identity & Access Management | IAM

Is bij jouw bedrijf duidelijk welke personen toegang hebben tot welke systemen en data? Door onder andere de toenemende flexibele schil bij veel sectoren, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, is dit helaas niet het geval.

Ook het geven van de juiste toegang tot systemen verloopt vaak in een traag tempo, waardoor nieuwe werknemers vertraging oplopen in hun integratietraject. Navaio zorgt voor de juiste IAM-oplossing en een duurzame businessimplementatie, zodat deze situaties niet meer voorkomen.

Navaio heeft expertise op het gebied van Identity & Access management (IAM). Dit bestaat uit:

  • Identity Governance & Administration | IGA
  • Authentication Management
  • Privileged Account Management | PAM
Identity en Access Management (IAM) vingerafdruk voor beveiliging

Identity Governance & Administration

Bij Identity Governance & Administration gaat het om Identity Management. Identity mutaties worden direct verwerkt in de systemen. Ook is hier aandacht voor Authorization Management (RBAC/ABAC) en Governance (Access Reviews, Certificaties) van identities en autorisaties.

Onze Access Insight scan is speciaal ontwikkeld om meer inzicht te krijgen in de autorisaties bij jouw bedrijf.

Authentication Management

Authentication Management gaat over de manier waarop iemand inlogt in applicaties en systemen. De cruciale vraag hierbij is: logt de juiste persoon in?
We willen er namelijk zeker van zijn dat de juiste persoon bij de juiste gegevens kan.

Single Sign On oplossingen (SSO) en Multi Factor Authentication (MFA) zijn cruciaal bij Authentication Management.

Privileged Account Management

PAM richt zich voornamelijk op de accounts met hoge rechten. Denk hierbij aan admin- en systeem accounts. Misbruik hiervan kan grote nadelige gevolgen hebben.

De technieken die worden gebruikt bij PAM zijn Password/Credential Vault, Session Management en Granular Privileged Access.

IT Security door IAM van Navaio

IAM-implementaties: een kwestie van ervaring

Meer dan 70% van de Identity & Access Management implementaties mislukt. Het levert niet op wat een organisatie ervan verwacht had. Vaak komt dit doordat de implementatie is begeleid door een persoon met te weinig kennis en ervaring op dat gebied. Dat is verspilling van geïnvesteerde tijd en kosten.

De veiligheid van data is beter gewaarborgd wanneer Identity & Access Management op een goede manier wordt toegepast. Dat scheelt jou veel tijd en kopzorgen.

Navaio heeft al tientallen implementaties gedaan bij topbedrijven in Nederland. Onze medewerkers hebben uiteenlopende profielen, maar wat hen verbindt is de kennis en ervaring van IAM. Door samen te werken in zelfsturende teams is het eindresultaat van hogere kwaliteit. Ben je benieuwd hoe wij een IAM-implementatie aanpakken? Of wil je vrijblijvend met ons sparren over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.

IGA vs IAM

Identity Governance & Administration (IGA) biedt additionele functionaliteiten naast de standaard Identity and Access Management (IAM) systemen. Naast het automatiseren van workflows voor bijvoorbeeld het goedkeuren van toegang tot systemen, applicaties en data. Daarnaast kan IGA organisaties helpen te voldoen aan audit & compliance beleid en richtlijnen en biedt het de mogelijkheid voor gedetailleerde compliance rapportages, attestatie en (re-)certificatie campagnes.

Navaio levert een Full service Identity Governance & Administration (IGA) Cloud oplossing voor ondernemingen die in control en compliant willen zijn op het gebied van identiteiten en toegangsbeheer. Wie heeft toegang tot wat en Navaio voegt hier ‘wanneer’ aan toe. Lees hier meer over onze Identity Governance & Administration Cloud oplossing en wat onze oplossing voor jouw organisatie kan betekenen.

Interesse in de whitepaper:

Minimaliseren van informatiebeveiliging risico’s?

Door je aan te melden ga je akkoord met onze Privacy Policy .

MINIMALISEER
UW VEILIGHEIDSRISICO’S

Meer weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?