Veilig Bewust Game

Veilig Bewust Game2023-04-24T13:34:09+02:00

Waarom een IT Security Awareness Game?

Het aantal IT Security gerelateerde incidenten is het afgelopen jaar met 500% toegenomen. Een zeer verontrustend aantal. Het overgrote deel van de security incidenten komt door menselijk handelen, omdat er niet juist gehandeld wordt op een bijvoorbeeld een phishingmail. Cybercriminelen weten dit.

Informatiebeveiliging blijft ondanks alle technische maatregelen mensenwerk. Je kan jouw systemen nog zo goed beveiligen, uiteindelijk ben je afhankelijk van het gedrag van je medewerkers.Voor hen zijn daarom de “onbewust onbekwamen” de makkelijkste prooi. Zij zijn zich niet bewust van enig gevaar, laat staan dat ze zich er tegen wapenen. Kwetsbaarder kan bijna niet.

Om jezelf en jouw collega’s scherp te houden op cyberdreigingen en mogelijke datalekken, is het belangrijk om continue prikkels te krijgen. Een éénmalige e-learning module is simpelweg niet voldoende. Onze Veilig Bewust Security Awarenss Game biedt uitkomst.

Ik heb je wachtwoord

Veilig Bewust Game vrijblijvend spelen?

Wil je de Veilig Bewust Game één maand lang vrijblijvend spelen? Laat je gegevens achter en binnen 24 uur krijg je toegang tot onze Veilig Bewust app.

Train jezelf op verschillende informatiebeveiliging topics. Weet jij alles over phishing, ransomware en veilig (thuis)werken?

Hoe werkt het?

Het spelen van onze Veilig Bewust Game gaat heel makkelijk. Download de app uit de Google of playstore en je bent speelklaar in no time. De game is op ieder device te spelen, maar kan ook vanuit de browser worden gespeeld. Afhankelijk van de wensen van de organisatie zijn verschillende topics speelbaar. Denk bijvoorbeeld aan:
 • Phishing
 • Social Engineering
 • Veilig thuiswerken
 • Informatiebeveiliging
 • AVG

Je speelt een spelletje, bestaande uit acht vragen, wanneer het jou uitkomt. Via pushnotificaties worden medewerkers gemotiveerd om verder te spelen. Via een management dashboard kan worden bijgehouden welke afdeling of individuele medewerker de meeste kennis op doet. Welke prijs geef jij aan jouw best getrainde collega?

VB vink

De resultaten

Uit onze ervaring blijkt dat gemiddeld ruim 20% van de medewerkers in een phishing e-mail trapt. Het gevolg hiervan is een potentieel security incident. Door de Veilig Bewust Game in te zetten binnen jouw bedrijf creëer je bij jouw collega’s:

 • Kennis op het gebied van informatiebeveiliging;
 • Bewustzijn van eigen gedrag;
 • Inzicht in eigen handelen;
 • Onbewust bekwame medewerkers;
 • Verlaagt de kans op een datalek;
 • Een groeiende informatiebeveiligingscultuur.

Geef cybercriminelen geen kans. Train jouw collega’s naar het gewenste informatiebeveiligingsniveau.

Onze unieke benadering

Ons Veilig Bewust platform kenmerkt zich door de unieke benadering van continuous awareness. Cyberveiligheid leent zich nu eenmaal niet voor een éénmalige e-learning. Door juist continu bezig te zijn met de materie zorg je ervoor dat de kennis verankerd in je brein en je op de juiste manier handelt bij een phishing aanval.

Door ondersteuning te bieden op de implementatie en door verschillende tools (zoals de Veilig Bewust game en phishingsimulaties) af te wisselen houden wij de medewerkers scherp en gemotiveerd.

Jorrit de Ruiter, security awareness expert Navaio

Security Awareness webinar

Security Awareness gaat hét focuspunt zijn voor 2022. Hoe zorg jij ervoor dat jouw collega’s en medewerkers het juiste informatiebeveiligingsbewustzijn niveau bereiken?

Om jezelf en jouw collega’s scherp te houden op cyberdreigingen en mogelijke datalekken, is het belangrijk om continue prikkels te krijgen. Een éénmalige e-learning module is simpelweg niet voldoende. In een Navaio webinar vertellen wij jou hoe je door middel van verschillende tools en met een unieke aanpak het bewustzijn van jouw organisatie blijvend kan verhogen.

Het is niet de vraag of je wordt aangevallen, maar wanneer. Zorg ervoor dat jouw organisatie er klaar voor is. Train jouw medewerkers en voorkom een datalek. Kijk het webinar ‘Security Awareness: het focuspunt voor 2022’ terug.

Wil je graag gelijk een demo van de Veilig Bewust game? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Whitepaper: Een phishing campagne

Hoe helpt het jouw organisatie?

Door je aan te melden ga je akkoord met onze Privacy Policy .

BENIEUWD

NAAR ONZE WERKWIJZE?

Neem vrijblijvend contact met ons op.