User Security Awareness Game

Ondanks alle technische maatregelen blijft informatiebeveiliging mensenwerk. Als organisatie ben je afhankelijk van het gedrag van je medewerkers. Medewerkers die zich niet voldoende bewust zijn van potentiële risico’s, zullen eerder geneigd zijn ongewenst gedrag te vertonen. Medewerkers met een hoog security-awarenessniveau zullen risico’s mijden en constructief bijdragen aan verbeteracties. Navaio helpt organisaties aan het gewenste informatiebeveiligingsbewustzijn en biedt verschillende mogelijkheden om het niveau van user security awareness te vergroten.

Navaio biedt een game aan die je bewustwording op het gebied van IT-security vergroot.  Afhankelijk van de doelstelling en de doelgroep van de opdrachtgever kunnen we op een leuke, efficiënte en indien gewenst competitieve manier allerlei onderwerpen binnen het IT-landschap bijbrengen zoals:

  • Hoe om te gaan met gevoelige informatie
  • Veilig omgaan met je email
  • Veilig gebruik van sociale netwerken
  • De kenmerken en gevaren van phishing
User Awareness
User Awareness

Kennis wordt verankerd in je brein

De game maakt gebruik van een leerplatform dat door middel van zelflerende algoritmes, gaming principes, wetenschappelijke inzichten en data-analyse ervoor zorgt dat iedere speler een optimale en gepersonaliseerde leeroplossing tot zijn of haar beschikking krijgt. Doordat het een eenvoudig te downloaden app is, kun je het spel waar en wanneer jij wilt spelen. Iedere spelronde kost ongeveer twee minuten van je tijd. Maar door middel van de artificial intelligence in de app, nodigt de game uit om te blijven spelen en dat de kennis uit het spel zich blijvend verankert in je brein. Ben je op zoek naar een grotere uitdaging? Daag dan jouw collega uit in een rechtstreekse battle! Jij wil toch zeker wel winnen?

Verbluffende resultaten

Voor bedrijven is deze game een ideale manier om medewerkers op een leuke en kostenefficiënte manier bij te scholen. Geen saaie en lange cursusdagen waarbij het eindresultaat moeilijk te meten is en kennis naar de achtergrond verdwijnt, maar een spel waarbij het live dashboard direct inzicht geeft in de voortgang van iedere speler en het kennisniveau van je organisatie doorlopend op peil houdt. Zo bereik je ook écht zichtbaar resultaat.

Wil je meer weten over de Navaio IT-security awareness game? Mail naar info@navaio.com. Wij geven graag een demo!

User Awareness Game
User Awareness best practices

Best Practices

User Security Awareness is een proces waarbij de verandering van mindset bij de doelgroep een belangrijke rol speelt. Investeren in het technische gedeelte is een goed begin, maar vaak is de oorzaak van een beveiligingsinbreuk een gebruiker. Het loont dus om een gedragsverandering bij een gebruiker te bewerkstelligen. Bij deze transitie hanteren we de volgende vijf uitgangspunten:

  1. Wat is het doel van de transitie? Welke gewenste gedragsverandering hebben we voor ogen?
  2. Een goed voorbeeld doet goed volgen. Wij zoeken naar trendsetters binnen een organisatie die de gewenste verandering ook écht uitdragen.
  3. Veranderen doe je niet alleen, maar samen. Alle stakeholders binnen en buiten de organisatie moeten bij het User Security Awarenessproces betrokken worden.
  4. Veranderen gaat niet vanzelf maar verloopt in opeenvolgende fasen waarbij bewustwording de start vormt en behoud het eindresultaat moet zijn.
  5. One size does not fit all. De communicatie dient afgestemd te worden op de verschillende niveaus binnen een organisatie.

De aanpak van Navaio mag bestempeld worden als creatief, datagedreven, voor iedereen toepasbaar en resultaatgericht.

VERGROOT

UW SECURITY-KENNIS

Meer weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op