User Security Awareness

User Security Awareness2022-06-28T10:17:23+02:00

Veiligheid is geen spelletje

Informatiebeveiliging blijft ondanks alle technische maatregelen mensenwerk. Je kan jouw systemen nog zo goed beveiligen, uiteindelijk ben je afhankelijk van het gedrag van je medewerkers.

Medewerkers die zich niet voldoende bewust zijn van potentiële risico’s, vertonen eerder ongewenst gedrag. Zo weten veel medewerkers niet hoe ze moeten handelen bij bijvoorbeeld een phishingmail. Gevolg is dat patiëntgegevens op straat kunnen komen te liggen.

Navaio helpt organisaties met ons Veilig Bewust programma aan het gewenste informatiebeveiligingsbewustzijns niveau. We bieden verschillende mogelijkheden om het niveau van user security awareness in jouw organisatie te vergroten. Denk hierbij aan een phishingsimulatie, voice phishing, onze eigen Veilig Bewust IT Security Game en presentaties.

Werkwijze Navaio

In User Security Awareness speelt de verandering van de mindset bij de doelgroep een belangrijke rol. Investeren in het technische gedeelte van jouw IT-landschap is een goed begin, maar de oorzaak van een datalek of een ander IT Security incident ligt vaak bij de mens zelf. Hoe verander je de mindset van jouw medewerkers? Hoe zorg je ervoor dat ze onbewust bekwaam zijn op het gebied van Security Awareness?

Met het Veilig Bewust programma bieden wij een passende oplossing. Medewerkers worden via verschillende manieren voor een langere tijd getraind en dus geprikkeld. Dit zorgt ervoor dat zij onbewust situaties omtrent phishing gaan herkennen.

Vragen over onze aanpak? Of wil je onze game spelen?

Heb je vragen over onze aanpak en ben je benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen met onze unieke werkwijze? Of wil je onze game vrijblijvend spelen?

Eén van onze security awareness specialisten helpt je graag en vrijblijvend op weg.

Veilig Bewust Security Game

Eén van de middelen die wij inzetten om jouw medewerkers ‘aware’ te maken is onze Veilig Bewust Security Game. In deze zelfontwikkelde game komen verschillende topics aan bod. Denk hierbij aan:

  • Informatiebeveiliging
  • Veilig thuiswerken
  • Social Engineering
  • De gevaren van phishing
  • AVG

Jouw medewerkers trainen op hun eigen niveau en tempo. Doordat ze gedurende een langere tijd trainen nemen ze de stof beter op. De kennis wordt verankerd in het brein.

Het spel zelf bestaat uit een eenvoudig te downloaden app. Daardoor kunnen je medewerkers het spelen waar en wanneer ze willen. Wil je meer weten over onze Veilig Bewust Game? Klik dan hier. Wanneer speel jij een spelletje?

Phishing simulatie

Slagen jouw medewerkers voor een phishing simulatie? Uit onze ervaring blijkt dat gemiddeld 20% van alle deelnemers aan een phishing simulatie op een link klinkt of zijn of haar bedrijfsgegevens achterlaat. Een veel te hoge score, als je bedenkt dat één klik al teveel kan zijn.

Een phishing simulatie is onderdeel van ons Veilig Bewust programma. Het is zeer goed te gebruiken als 0-meting. Hoe ‘aware’ zijn jouw medewerkers? Veel organisaties hebben eigenlijk geen idee.

Een phishing simulatie is uitermate geschikt om het niveau van jouw medewerkers in te kunnen schatten. Hoeveel van jouw medewerkers laten hun inloggegevens achter als er een mail binnenkomt dat ze zichzelf moeten registeren voor het personeelsfeest?

Pentest

Webinar Security Awareness

Security Awareness gaat hét focuspunt zijn voor 2022. Hoe zorg jij ervoor dat jouw collega’s en medewerkers het juiste informatiebeveiligingsbewustzijn niveau bereiken?

Om jezelf en jouw collega’s scherp te houden op cyberdreigingen en mogelijke datalekken, is het belangrijk om continue prikkels te krijgen. Een éénmalige e-learning module is simpelweg niet voldoende. In een Navaio webinar vertellen wij jou hoe je door middel van verschillende tools en met een unieke aanpak het bewustzijn van jouw organisatie blijvend kan verhogen.

Het is niet de vraag of je wordt aangevallen, maar wanneer. Zorg ervoor dat jouw organisatie er klaar voor is. Train jouw medewerkers en voorkom een datalek. Kijk het webinar ‘Security Awareness: het focuspunt voor 2022’ hier terug.

Whitepaper: Een phishing campagne

Hoe helpt het jouw organisatie?

Door je aan te melden ga je akkoord met onze Privacy Policy .

SECURITY AWARENESS

HÉT SPEERPUNT IN 2022

Meer weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?