Om de volgende stap te zetten op het gebied van informatiebeveiliging gaat Navaio IT Security voor Oktober de bestaande identiteits- en autorisatiemanagement oplossing vervangen en moderniseren. Veiligheid is zowel in de zorg als in het IT-Security domein een belangrijk item. Het zorgdomein kent namelijk specifieke uitdagingen. Zo zijn zij het voorbeeld van een 24/7 organisatie, die altijd klaar staan voor haar cliënten. Ook maken zij veelvuldig gebruik van flexkrachten met een hoog verloop en werken ze met zeer privacygevoelige informatie, zoals privacygegevens in een EPD. Deze uitdagingen zorgen ervoor dat informatiebeveiliging ook bij Zorggroep Oktober hoog op de agenda staat.

De meest in het oog springende verandering welke Oktober ondergaat is de migratie van de bestaande lokale (on-premise) omgeving naar een cloud oplossing. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Identity Cloud oplossing van Omada. Deze transitie brengt een organisatie meerdere voordelen:

– Eenvoudigere en snellere implementatie middels standaardisatie van de zowel de oplossing en processen;
– Snellere en eenvoudigere aansluiting van nieuwe applicaties;
– Continu meebewegen met de markttrends, zonder extra kosten en tijdrovende implementaties;
– Geen zorgen meer omtrent upgrades, versiebeheer en toevoegen van functionaliteiten aangezien dit automatisch ‘in de cloud’ plaatsvindt.

Met deze veranderingen slaat Oktober een grote slag om de gegevens van patiënten en werknemers het beste te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Na een zorgvuldige partnerselectie kwam Navaio als beste uit de bus om de transitie naar de cloud voor hun rekening te nemen. Ook worden zij de managed servicepartner van de zorggroep uit Bladel. Arno Stolwijk, partner bij Navaio IT Security, is trots dat Oktober kiest voor Navaio als partner op het gebied van informatiebeveiliging: “In deze privacygevoelige sector is het cruciaal dat alleen de mensen met de juiste rechten toegang hebben tot de juiste informatie. Het is erg mooi dat Oktober daar Navaio voor kiest om hier de zorg voor te dragen en dit in de gaten te houden, daar spreekt vertrouwen uit.

Ook Albert Jan Kuiper, Manager Bedrijfsvoering Oktober, is blij met de samenwerking: “Navaio stelt alles in het werk om de zaken voor Oktober zo goed mogelijk te regelen. Ik vind het fijn dat Navaio naast ons staat om samen de uitdagingen aan te gaan. Op deze manier kan je echt spreken van een samenwerking.

Over Oktober
Oktober is een innovatieve ouderenzorgorganisatie met 8 woonzorglocaties, dagbestedingshuis, hospice, thuiszorg en welzijnsdiensten in de Kempen, Veldhoven en Waalre. Bij Oktober willen we de beste zorg leveren van onze cliënten worstelen met de veranderingen in hun leven. Er is veel wat ze nog willen doen, maar ze moeten steeds vaker om hulp vragen. Voor deze mensen willen wij er zijn. We bieden hen alle zorg en ondersteuning die ze nodig hebben. Zodat ze kunnen leven op een manier die bij hen past. Dat doen we niet alleen in een zorgcentrum, maar ook thuis. Omdat we vinden dat mensen thuis waardig moeten kunnen leven en sterven.