Cyber Resilience

Cyber Resilience2020-08-18T12:14:33+00:00

Manier van werken

Navaio staat naast de klant. Samen kijken we naar jouw IT-Security landschap en zoomen we in op de kritieke punten. Wat is noodzakelijk om nu op te pakken, zodat er geen datalek ontstaat? De basis moet een veilige werkomgeving zijn. Wij creëren op verschillende manieren inzage en bewustwording, zodat jouw bedrijfsprocessen niet in gevaar komen. Is jouw data goed beveiligd?

Navaio Security Operating Center

Security Operations Center & Siem

Een Security Operations Center (SOC) zorgt voor grip en controle op informatiebeveiliging. Een SOC monitort en detecteert beveiligingsincidenten en volgt deze op. Het doel is om te alarmeren op verdachte situaties. Navaio helpt organisaties om de juiste informatie te filteren uit beveiligingswaarschuwingen. Dit doen wij met behulp van een Security Information & Event Management (SIEM) platform.
SIEM zorgt voor real-time-analyses van beveiligingsmeldingen uit diverse netwerkcomponenten, besturingssystemen en applicaties of systeem dat verbonden is met het netwerk. De kunst hierbij is om alleen de ‘false positives’ te filteren. Zo houdt alleen jij relevante beveiligingsinformatie over.
Navaio definieert eerst alle relevante scenario’s. Op basis hiervan adviseren wij een passende SIEM-tooling en implementeren deze binnen de organisatie.

Penetration Testing

Bij een penetratietest doet een ethisch hacker hetzelfde als wat een normale hacker zou doen. Ze proberen op verschillende manieren en met alle mogelijke middelen toegang te krijgen tot de geteste IT-omgeving. Op deze manier leggen ze mogelijke zwakheden bloot. Zwakheden die jij gelijk kan herstellen.

Een penetratietest levert belangrijke informatie op. Als je weet waar een potentieel lek zit, kan je hem op tijd versterken. Zo’n test levert altijd verbeteringen op waarmee je jouw organisatie veiliger maakt en de risico’s verkleint. Hoe goed je het ook voor elkaar denkt te hebben, je kan er altijd vanuit gaan dat ook jouw IT Security landschap lekken bevat.
Met de eindrapportage kan je vooruit en jouw IT-Security landschap beter beveiligen. Zo zie je in één oogopslag waar je kritische problemen liggen en geven de aanbevelingen je gelijk richting hoe je deze moet oplossen.

navaio preventing

Vulnerability Management

Daarnaast past Navaio Vulnerability Management toe om kwetsbaarheden in IT-systemen op te sporen. Een hacker heeft namelijk slechts één kwetsbaarheid nodig om uw netwerk binnen te kunnen dringen, terwijl er dagelijks nieuwe bugs bij komen.
Vulnerability management is een combinatie van Vulnerability scanning en het bijsturen van het management proces. Door dit goed te doen creëer je inzage over je IT-infrastructuur.
Wij wijzen organisaties op de risico’s van onjuiste configuraties, bugs, verouderde software en externe applicaties. Dat zijn uitstekende ingangen voor hackers. Eenzijdige oplossingen als patch management, antivirussoftware en firewalls zijn niet voldoende om cybercrime te voorkomen. Vulnerability Management beveiligt complete netwerken en minimaliseert risico’s.

Interesse in onze whitepaper?

Voor meer informatie over onze diensten hebben we een uitgebreide whitepaper.

Door je aan te melden ga je akkoord met onze Privacy Policy .

IS JOUW BEDRIJF
GENOEG BEVEILIGD?

Meer weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem dan contact op