SOC en SIEM

Een Security Operating Center, afgekort SOC, zorgt voor grip en controle op informatiebeveiliging. Een SOC monitort en detecteert beveiligingsincidenten en volgt deze op. Navaio helpt organisaties om de juiste informatie te filteren uit beveiligingswaarschuwingen. Dit doen wij met behulp van Security Information & Event Management, afgekort SIEM.

SIEM zorgt voor real-time-analyses van beveiligingswaarschuwingen uit diverse netwerkcomponenten, besturingssystemen en applicaties. De kunst hierbij is om alleen de ‘false positives’ te filteren. Zo houdt u alleen relevante beveiligingsinformatie over.

Navaio definieert eerst alle relevante scenario’s. Op basis hiervan adviseren wij een passende SIEM-tooling en implementeren deze binnen de organisatie.

Navaio Security Operating Center
navaio preventing

Vulnerability Management

Daarnaast past Navaio Vulnerability Management toe om kwetsbaarheden in IT-systemen op te sporen. Een hacker heeft namelijk slechts één kwetsbaarheid nodig om uw netwerk binnen te kunnen dringen, terwijl er dagelijks nieuwe bugs bij komen.

Wij wijzen organisaties op de risico’s van onjuiste configuraties, bugs, verouderde software en externe applicaties. Dat zijn uitstekende ingangen voor hackers. Eenzijdige oplossingen als patch management, antivirussoftware en firewalls zijn niet voldoende om cybercrime te voorkomen. Vulnerability Management beveiligt complete netwerken en minimaliseert risico’s.

Vulnerability Testing

Ook helpt Navaio klanten om Vulnerability Testing software te implementeren. Deze software verlaagt substantieel het risicoprofiel van uw organisatie. Hiermee toetst u systematisch of de software op alle systemen up-to-date is en alle beveiligingspatches goed geïnstalleerd zijn. Kritische kwetsbaarheden detecteert u met één druk op de knop.

Navaio maakt het beveiligingsniveau van uw IT-landschap inzichtelijk. Dit doen wij door te denken en handelen als een hacker. Met Penetratie Testing voorkomt u dat data verdwijnen of gesaboteerd worden, of dat uw website wordt gehackt.

Bieden uw huidige IT-beveiligingsmaatregelen het juiste niveau van beveiliging? Dat is een vraag die elke organisatie zichzelf regelmatig moet stellen. Als onderdeel van Vulnerability Management is Penetratie Testing, ook wel PEN-Testing genoemd, de manier om dit te checken.

Red/Blue Teaming

In Red/Blue Teaming-sessies trainen wij uw IT-specialisten om  inzicht te krijgen in misbruik van IT-onderdelen. Mocht uw organisatie geconfronteerd worden met een echte cyberaanval, dan kunnen uw IT-specialisten de negatieve gevolgen voor uw organisatie minimaliseren of voorkomen. Zij zijn immers goed voorbereid.

Red/Blue Teaming-sessies kunt u daarom zien als een soort brandoefening. In de sessies simuleren onze ethical hackers als het ‘rode team’ een aanval op de IT-middelen van uw organisatie. Aan het ‘blauwe team’ is het dan de taak om zo snel mogelijk deze aanval te ontdekken en adequate tegenmaatregelen te nemen.

IS UW BEDRIJF
GENOEG BEVEILIGD??

Meer weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op