Navaio en NetWitness (RSA) zien een landelijke trend. Organisaties investeren niet genoeg tijd en kennis in detectie en response en dat zorgt achteraf voor de nodige problemen. Verdachte activiteiten worden vaak pas laat ontdekt, terwijl dat onnodig is.

Gemiddeld is een hacker al een half jaar binnen, voordat hij toeslaat. De afgelopen maanden zijn hier in de media meerdere voorbeelden van verschenen. “Zonde en vooral onnodig” vindt Rob Musquetier, cybersecurity expert bij Navaio. “Door de eerste tekenen van een hack snel te signaleren en daar direct op te acteren worden vervolgkosten van een aanval drastisch gereduceerd. Hoe minder tijd een cybercrimineel heeft, hoe meer kans de organisatie heeft om business impact te minimaliseren.” En dat is juist wat er bij organisaties vaak mis gaat. Het spoedig detecteren en het oplossen van cyberdreigingen is van groot belang. Indien een cyberdreiging tijdig gedetecteerd is kan men zich blijven concentreren op de kerntaken van de organisatie en ondervinden klanten, patiënten en medewerkers geen nadelige gevolgen.

Kennisdeling
Samen met RSA NetWitness wil Navaio organisaties bewuster maken van de mogelijke gevaren rondom detectie en response en ze bij de hand nemen om zichzelf beter te beveiligen tegen kwaadwillenden van buitenaf. Wij organiseren daarom gezamenlijke webinars waar experts uit het werkveld als spreker worden uitgenodigd. Zo kwam de CISO van Randstad aan het woord in het webinar ‘Detection & Response’ en waren er meerdere experts uitgenodigd voor het webinar ‘Managed Detection & Response – een hacker binnen enkele minuten detecteren’.

Wij zijn verheugd met het feit dat wij met Navaio IT Security kunnen samenwerken. Door de techniek van Netwitness te combineren met de expertise van Navaio kunnen we afwijkingen sneller constateren en verdachte situaties aan pakken.” zegt Hielke Veltman, Channel manager bij NetWitness. “Een mooie samenwerking, waar we hopelijk verschillende type organisaties mee kunnen helpen. Niet voor niets is Navaio Managed Service Security Partner van het jaar geworden van NetWitness.”

Ook Rob Musquetier, partner van Navaio IT Security is enthousiast over de nauwe de samenwerking: “Met NetWitness en RSA als partner hebben wij een krachtig wapen in handen om onze klanten effectief te ondersteunen op het pareren van de hedendaagse cyber dreigingen.

Over NetWitness
NetWitness, een RSA onderdeel, is een threat- en detectie oplossing gebaseerd op een platform-benadering. De kracht van de platform-benadering bestaat uit de combinatie van het gelijktijdig onderzoeken van log-gegevens, netwerkverkeer en data van endpoints, zoals laptops en servers. Door al deze data op één krachtig platform bij de analist aan te bieden, wordt sneller inzicht verkregen in bedreigingen. Deze worden niet alleen aangepakt, tevens kan worden onderzocht, waar deze vandaan komen om ze een volgende keer te voorkomen.