Het begeleidende plaatje bij deze blog over IAM is geen toeval. Een persoon die een andere persoon een hand geeft. Soms is de sleutel tot succes zo eenvoudig!

Een goed IAM-project is continu in contact met zijn omgeving. Vaak wordt IAM gedreven vanuit de IT-afdeling van een organisatie. Op zich niks mis mee, maar vaak blijft het daar te veel hangen. En IT heeft dan weer net een andere mening en kijk op de wereld dan HR. En Security, Compliance en Risk officers kijken ook net weer door een andere bril naar de werkelijkheid dan collega’s. Dan hebben  nut en noodzaak van een IAM-project nog niet eens de afdelingen bereikt die primair zijn in het voortbrengingsproces van een organisatie.

De sleutel is: samenwerken!… en koersvast opereren. Niet ergens midden in het project, maar van meet af aan. Start je project met een tour door de organisatie en vertel wat de plannen zijn. En niet alleen informatie brengen, maar ook halen. Begeleid sessies met belangrijke stakeholders en breng in kaart welke belangen er spelen en wat verschillende collega’s van verschillende afdelingen belangrijk vinden. Creëer een breed gedragen project en blijf communiceren, continu.