Nieuwe game helpt cybercrime voorkomen

In de strijd tegen cybercrime is een nieuw wapen op de markt: de Navaio IT Security Awareness Game. Het is een speciaal ontwikkelde oplossing voor bedrijven die medewerkers spelenderwijs bewust maakt van de gevaren op het internet en de risico’s die het bedrijf loopt.

Voor bedrijven die op zoek zijn naar bijscholing van hun medewerkers op het gebied van cybercrime, is de game een kostenefficiënte oplossing. In vergelijking tot een kostbare en lange cursus – waarbij het eindresultaat moeilijk te meten is – biedt de game direct inzicht in de voortgang van elke speler. Ondernemers kunnen continu het kennisniveau monitoren, hetgeen uiteindelijk resulteert in een betere bewustwording van de risico’s die een bedrijf loopt.

Kennis verankert in brein
De Navaio game maakt gebruik van een leerplatform waarbij iedere speler een optimale en gepersonaliseerde leeromgeving tot zijn beschikking krijgt. Iedere spelronde kost ongeveer twee minuten. Medewerkers bepalen zelf waar, wanneer en hoe vaak ze het spel willen spelen. Door middel van artificial intelligence in de app, zorgt het ervoor dat spelers willen blijven spelen en dat de kennis uit het spel zich verankert in het brein. Collega’s kunnen steeds opnieuw met elkaar de uitdaging aan gaan en de scores inzien via een dashboard.

Benjamin Uittenbogaard, directeur bij Navaio IT Security:

“Het is geen nieuws als ik vertel dat computerveiligheid steeds belangrijker wordt. Cybercrime is een serieus probleem voor bedrijven: 60% krijgt ermee te maken, zo blijkt uit onderzoek.
Denk aan een hack, virus, spam en phishing. Wij merken dat ondernemers veel willen doen aan preventie. Ze zetten steeds meer in op veilig handelen zodat hun data beter beschermd zijn. De door ons ontwikkelde oplossing kan hen daarbij goed helpen. Het vermindert de kans dat een bedrijf slachtoffer wordt van cybercriminaliteit.”

De Navaio Game maakt gebruik van zelflerende algoritmes, gaming principes, wetenschappelijke inzichten en data-analyse. De game is bereikbaar via een te downloaden app. Voor bedrijven is vanaf heden een gratis demo beschikbaar. Bezoek onze website www.navaio.com voor meer informatie of bel ons op 023 5344496.